look up to the ceiling: this spontaneous  screen it has been always on top of your head...

 

NEWS:

2020

 1. 23 Gener, Musique Concrète, Splendor Amsterdam

2019

 1. 3 Novembre Musique Concrète November Music Den Bosch – Netherlands

 2. 29 Juliol- 11 d’Agost  1000 eyes  Residencia Konvent , Berga Barcelona amb Daniel Nicolas fotografia

 3. 18 Juliol Musique Concrète seleccionada per ISCM  per a representar Holanda en ISCM World Music Days 2020 Nova Zelanda

2018

 1. 28 Gener I love you (premiere) per a fl, guitarra, tape i diapositives amb Yayo Dias guitarra en la Casa Luthier, Barcelona

2017

 1. Desembre 2017 Musique Concrète video shooting  Amsterdam - Edu Hernández Pérez, vídeo; Daniel Nicolas aditional càmera

2015

 1. Maig 2015 Musique Concrète granted  - ganadora Storsignal -call for scores, Lubeck, Germany

2014

 1. 16 d’Agost Dancing Windows per a flauta, piano, llanternes màgiques i parafernàlia low-tech;  Alu Montorfano, flauta - amb Marina Levin, piano - Besares, Club de Cultura Buenos Aires, Argentina

2013

 1. Desembre 2013 - Musique Concrète NFPK - comissió composició

 2. 16 Desembre Dancing windows Buenos Aires tour - Dutch Embassy Buenos Aires  Amsterdam tàndem 2013 Conservatori Superior de la Ciudad de Buenos Aires Astor Piazzolla  Auditori

 3. 8 Desembre Dancing windows Buenos Aires tour - Dutch Embassy Buenos Aires  Amsterdam tàndem 2013 Villa Ocampo, Beccar, Buenos Aires.

 4. 7 Desembre Dancing windows Buenos Aires tour - Dutch Embassy Buenos Aires  Amsterdam tàndem 2013 Centro Cultural Plaza Castelli, Belgrano R, Bs As.

2007

 1. “Música invisible for flute and dancer” flauta: Adriana Montorfano, ballarina: Vanina García, posada en escena: Mónica Carral Manufactura papelera Buenos Aires, Desembre 2007

1997

 1. Música de camára per a flauta sola i flauta i diversos ensambles Cançons per a quintet, Concerts organitzats per la asociacion argentina de compositores  L.V. en diferents sales d’Argentina i Uruguay.

 1. Des de l’any 1997 Adriana Montorfano, flautista i Cecilia Arditto, compositora (ambdues originaries de l’Argentina), treballen juntes en projectes que exploren profundament les relacions entre so, imatge, objectes, i l’espai amb èmfasis en la notació musical.

 2. Des de la música de càmera pura a obres amb dansa, llanternes màgiques, objectes e instal·lacions arquitectòniques, l’objectiu és crear un “llenguatge estès” on no només el so, sinó també la imatge, el moviment i l’espai, es transformen en una mena de música de càmera expandida. Totes les disciplines tenen en aquests projectes, el seu centre en la música, sent aquesta, no només una categoria artística, sinó també una manera de veure el món.

 3. El duet ha ofert concerts i workshops a l’Argentina i Espanya. El seu últim projecte Musique Concrète ha estat pre-seleccionat per Nieuwe Geneco per representar a Holanda en ISCM 2022 a Nova Zelanda.

 1. BIOS:

 2. Cecilia Arditto. Nascuda a Buenos Aires, Argentina en 1966, viu a Amsterdam des de l’any 2002. Va estudiar composició a l’Argentina en l’Institut CEAMC amb els compositors Gabriel Valverde i Mariano Etkin. Va realitzar la seva segona mestria al Conservatori d’Amsterdam (Cum Laude) a l’any 2004.
 3. En constant activitat, la seva música es regularment interpretada a tot el món en festivals i concerts a Europa, Llatinoamèrica, Amèrica del Nord i Àsia. Va realitzar conferències sobre la seva música a Holanda, Argentina i en la UDK, Berlín. Va guanyar beques, premis i estipendis a l’Argentina i a Europa. Els últims premis que ha rebut son: segon premi Marx-Competition per el Birmingham Contemporary Group (2018); Trio Low Frequency México call for scores (2018); New Maker Ensemble call for scores (2018). Aquest any la seva peça per a orquestra “Tissue” ha estat seleccionada en la prestigiosa competència Rauchenberg a Suiza (en curs) i la seva peça Musique Concrete ha estat seleccionada per la secció holandesa en el ISCM 2022 Nova Zelanda.

 4. Des de l’any 2012 és directora artística de Plan B, una petita fundació amb base a Holanda que es dedica a investigar fenòmens multimèdia amb èmfasis en la notació musical. El seu editor és Edition Plante, Berlin.

 5. Cecilia s’ha especialitzat en escriure música de càmera on els instruments musicals sonen en contrapunt amb objectes quotidians: llàmpares, ventiladors, balancins, sifons, cadires, projectors de diapositives, etc. Els objectes i artefactes low-tech són escollits per les seves possibilitats sonores i de moviment (música cinètica), conformant junt amb els instruments musicals tradicionals una orquestra estesa.

 6. Aquestes són algunes de les crítiques més recents que parlen de la seva habilitat per treballar amb objectes en relació amb l’espai arquitectònic en contexts musicals.

 7. The Guardian (en anglès)

 8. Mundo clásico (en espanyol): https://www.mundoclasico.com/articulo/31339/Mujeres-de-mazas-tomar

 9. Des de 2012 és professora de Bikram Yoga

 10. http://www.ceciliaarditto.com


 11. Adriana Montorfano nascuda a Rio Negro, Argentina l’any 1974, viu a Figueres (Catalunya) des de l’any 2014.  Es va formar en el Conservatori Superior de Música "López Buchardo". Van ser els seus mestres, Jorge de la Vega i Laura Falcone  (Solistes de la Orquestra Estable del Teatre Colón). Va realitzar cursos de perfeccionament amb Roberto Fabbriciani, Félix Rengli, Helen Bledsoe, Sophie Deshaye, Wilbert Hazelzet, Albert Mora, entre altres.
 12. Ha estat membre de l’Ensamble de Música Contemporània “L.V.” i de l’Ensamble dels Seminaris de Composició de la UCA . Durant deu anys ha format part de l’Ensamble de Música Contemporània "Compañía Oblicua" amb els que ha desenvolupat una intensa activitat artítica, tant de recerca , fent estrenes de peces noves, com de concert , participant en diversos festivals. Amb la “ Compañia Oblicua” han gravat els CD "Latitud Sur", “Cancionero Regional” i "Kammermusik" (de Luis Orias Diz).

 13. Va formar part de l’Orquestra Simfònica del Coro Polifónico Nacional, Orquestra Simfònica de la UCA, Orquestra de la Casa de la Opera i la Orquestra Simfònica Bairesv

 14. A l’Argentina, va exercir com a Professora de flauta del Conservatorio Superior de Música de la Ciudad de Buenos Aires "Astor Piazzolla" i de la Universitat Nacional de las Artes de Argentina. A Catalunya va ser professora de flauta de la Escola de Música del Gironés i de la Escola Municipal de Música de Vilafant.

 15. A l’actualitat conforma el duet Montorfano-Arditto  amb el qual desenvolupa un treball de recerca interdisciplinari, presentant-se en Festivals tant en Holanda com a Catalunya i l’Argentina. És professora de la Escola de Música del Casino Menestral Figuerenc i de la Escola de Música Activa “La Flauta Màgica” de Figueres. Col·labora amb l’Orquestra Filharmònica de Catalunya i integra diferents grups de Música de càmera.
 

PROjECTES:


 1. 1000 eyes (worklivepage.apple.com in progress)

 2. Residencia Konvent 2019

 3. Musique Concrète (2015 - actualitat)

 4. I love you (Yayo Orias Diz guitarra, convidat)

 5. Dancing Windows 2014

 6. Musica invisible per flauta i bailarina 2008

 7. Música de càmera per a flauta sola i flauta i diversos ensambles 1997-actualitat

 
 1. Projectors de diapositives on tour

 1. Porta (tryout Kovent residence) – per a dos projectors de diapositives, controlador de llums,  electrònica i armari.

 1. Finestra (tryout) – per a quatre projectors de diapositives, controlador de llums,  electrònica i finestra.