look up to the ceiling: this spontaneous  screen it has been always on top of your head...

 

Alu Montorfano

Nascuda a Rio Negro, Argentina l’any 1974, viu a Figueres (Catalunya) des de l’any 2014.

Es va formar en el Conservatori Superior de Música "López Buchardo". Van ser els seus mestres, Jorge de la Vega i Laura Falcone (Solistes de la Orquestra Estable del Teatre Colón). Va realitzar cursos de perfeccionament amb Roberto Fabbriciani, Félix Rengli, Helen Bledsoe, Sophie Deshaye, Wilbert Hazelzet, Albert Mora, entre altres.

Ha estat membre de l’Ensamble de Música Contemporània “L.V.” i de l’Ensamble dels Seminaris de Composició de la UCA . Durant deu anys ha format part de l’Ensamble de Música Contemporània "Compañía Oblicua" amb els que ha desenvolupat una intensa activitat artítica, tant de recerca , fent estrenes de peces noves, com de concert , participant en diversos festivals. Amb la “ Compañia Oblicua” han gravat els CD "Latitud Sur", “Cancionero Regional” i "Kammermusik" (de Luis Orias Diz).

Va formar part de l’Orquestra Simfònica del Coro Polifónico Nacional, Orquestra Simfònica de la UCA, Orquestra de la Casa de la Opera i la Orquestra Simfònica Bairesv

A l’Argentina, va exercir com a Professora de flauta del Conservatorio Superior de Música de la Ciudad de Buenos Aires "Astor Piazzolla" i de la Universitat Nacional de las Artes de Argentina. A Catalunya va ser professora de flauta de la Escola de Música del Gironés i de la Escola Municipal de Música de Vilafant.

A l’actualitat conforma el duet Montorfano-Arditto amb el qual desenvolupa un treball de recerca interdisciplinari, presentant-se en Festivals tant en Holanda com a Catalunya i l’Argentina. És professora de la Escola de Música del Casino Menestral Figuerenc i de la Escola de Música Activa “La Flauta Màgica” de Figueres. Col·labora amb l’Orquestra Filharmònica de Catalunya i integra diferents grups de Música de càmera.


Cecilia Arditto

Nascuda a Buenos Aires, Argentina en 1966. Va estudiar música al Conservatori Julián Aguirre, Banfield; Centro de Estudios Avanzados en Música Contemporánea

(CEAMC), Buenos Aires i al Conservatori de Amsterdam (diploma amb distinció). Va estudiar composició amb Silvia Goldberg, Gabriel Valverde, Mariano Etkin, Luis Arias i Wim Henderickz. Anàlisis amb Margarita Fernández.


Va obtenir diverses beques: Fondo Nacional de las Artes, Beca Antorchas (Argentina), Beca CEAMC primer premi concurs de composició . Va rebre encàrrecs del NFPK a Holanda, Orgelpark, Amsterdam, KNM Berlin, Borealis Festival Norway, Festival Ruumlingen a Suiza i “Innovations in concert” a Quebec, entre altres. Va realitzar residències d’artistes a Boswil Suiza, a la Fundació Camargo, a Cassis, Ensemble Aleph fórum a Paris i recentment a KonventZero, a Berga, Barcelona.


La seva música ha sigut interpretada a gairabé tota Europa, Llatinoamèrica, U.S.A, Canadà, Austràlia i Xina. Recentment Cecilia ha guanyat els següents concursos: New Maker Ensemble Call (London), Concurso de composició Low Frequency Trio (Mèxic) i segon premi a Wilde Lieder Marx Music Competition 2018 pel Birmingham Contemporary Music Group. Cecilia va guanyar el primer premi al prestigiós concurs de composició per Orquestra Simfònica Rychenberg 2020, a Suiza amb la seva peça “Tissue”.

El seu treball “Musique Concrete” representarà a Holanda (única compositora escollida) al ISCM 2022 a Nueva Zelanda. El seu projecta de òpera, basat a la novel·la L’estranger de Albert Camus, ha sigut seleccionat com finalista a la competència organitzada pel Teatre Nacional de Òpera de Mannheim, Alemanya (en transcurs).


Va dictar conferències sobre la seva música a Universitat d’Artes UDK, Berlín, Sound-Forum Amsterdam, Conservatori Astor Piazzolla, Buenos Aires, Museo de Arte Contemporáneo, Mendoza, Teatro Le Gesú, Montreal, entre altres.
Ha sigut invitada com compositora en residència a Charlotte New Music Festival 2021, USA i al Tercer Encuentro Nacional de Composición Musical 2021, a l’Argentina.


Va publicar diversos articles en publicacions especialitzades a Llatinoamèrica i a diversos països d’Europa.

Des de l’any 1997 conforma el Duo Montorfano-Arditto junt a la flautista i artista multi facética Adriana Montorfano, realitzant projectes originals que exploren profundament les relacions entre so, imatge, i espai arquitectònic a la interpretació cambrística i a la notació musical.

Des de el 2002 viu a Holanda


www.ceciliaarditto.com

 
"Making music with everything around.

Back and forth from the music tradition,

finding spaces in between the cracks."

 

Programs